Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

Logistri förvärvar produktions- och logistikfastigheten Vårgårdahus

Ett viktigt nästa steg i utvecklingen av Logistri. Foto: Logistri
Ett viktigt nästa steg i utvecklingen av Logistri. Foto: Logistri
Publicerad av
Peter Höök - 02 apr 2019

TB-Gruppen säljer 12 500 kvadratmeter produktions- och lagerlokaler till Logistri Fastighets. Hela fastigheten hyrs idag av VårgårdaHus, med en återstående hyrestid på 12 år.

Fastigheten Åkaren 7 har byggts till under 2014 och 2016 och inrymmer en toppmodern produktionsanläggning med sju produktionslinor och ett effektivt logistikflöde. Hyresgästen VårgårdaHus levererar cirka 300 hus årligen och är en av Sveriges mest lönsamma småhustillverkare. Verksamheten sysselsätter 70 personer.

– Logistri, som är specialiserat på att äga och förvalta den här typen av fastigheter, kommer att ge VårgårdaHus goda möjligheter att fortsatt utveckla sin verksamhet, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen. Fastigheten har ett utmärkt logistiskt läge och ett långt kontrakt med en stark hyresgäst och utgör således ett ypperligt förvaltningsobjekt. 2017 avyttrade TB-Gruppen VårgårdaHus till EQT-ägda HusCompagniet och försäljningen av fastigheten är ett naturligt nästa steg för oss, fortsätter Marcus Lerander. Försäljningen skapar nya möjligheter och vi har ambitionen att investera i stadsutvecklingsprojekt i goda kommunikationslägen i Göteborgs- och Stockholmsområdet.

– Vi tar nu ett viktigt nästa steg i utvecklingen av en svensk plattform för lager- och lättindustri och adderar ytterligare tio fastigheter, varav en av dem är produktionsanläggningen i Vårgårda, säger Ulf Attebrant, vd Logistri Fastighets. Fastighetens goda läge intill E20 i Vårgårda ligger väl i linje med vår investeringsstrategi.

Annons

Annons

Annons