Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

KB Components i partnerskap med Swisslog

Ny partner för automation och logistikutveckling. Foto: Swisslog
Ny partner för automation och logistikutveckling. Foto: Swisslog
Publicerad av
Peter Höök - 02 apr 2019

KB Components har valt Swisslog som partner för automation och logistikutveckling. Redan 1986 inledde de båda företagen ett samarbete kring installation av automatiska pallkranar och nu har beslut fattats om att bland annat byta ut dessa kranar i samarbete med Swisslog.

– Under årens lopp har vi haft ett gott samarbete med Swisslog kring service- och systemsupport av våra pallkranar vid vår anläggning i Örkelljunga. Den aktuella ordern är resultatet av en ambitiös genomgång av vår logistikprocess. Ett naturligt första steg blev att byta ut kranarna, uppgradera vårt WMS och modernisera våra bansystem i färdigvarulagret, säger Kent Brickling, logistikchef på KB Components.

Den aktuella ordern består av tre nya Vectura S22-kranar, ett förlängt ställage med 720 pallplatser samt uppdateringar av överordnat styrsystem. Alltsammans ska installeras på tre veckor i KB Components produktionsanläggning i Örkelljunga under sommaren 2019.

– Vårt goda samarbete med Swisslog under mer än trettio år i kombination med den snabba installationstiden var de faktorer som blev avgörande för vårt val av partner, förklarar Kent Brickling.
 

Annons

Annons

Annons