Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

Startar lågprisflyg till Brasilien

Norwegian flyger nu till Rio de Janeiro. Foto: Norwegian
Norwegian flyger nu till Rio de Janeiro. Foto: Norwegian
Publicerad av
Peter Höök - 01 apr 2019

Norwegians allra första flygning till den brasilianska storstaden Rio de Janeiro lyfte från London Gatwick i förmiddags. Den nya linjen passar även skandinaviska resenärer eftersom det via London är enkelt att flyga vidare till både Rio de Janeiro och Buenos Aires.

– Antalet linjer mellan Europa och Brasilien har länge präglats av låg konkurrens och höga priser. Nu blir det ändring på det när Norwegian för första gången börja flyga mellan London och Rio de Janeiro. Vi ser fram emot att göra Sydamerika ännu mer tillgängligt för europeiska resenärer men även att kunna erbjuda brasilianarna billiga flygbiljetter till Europa och tillgång till vårt stora linjenät, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian flyger fyra gånger i veckan mellan London Gatwick och till Rio de Janeiro med goda förbindelser från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

–Att Norwegian börjar flyga till Brasilien kommer ha stor betydelse för turismen i landet. Tillgång till prisvärda flygbiljetter är avgörande för att öka antalet resenärer, att fler jobb skapas och för ekonomisk tillväxt, sa Brasiliens turistminister Vinicius Lummertz när den nya linjen offentliggjordes förra året.

Annons

Annons

Annons