Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

Green Cargo minskar miljöpåverkan med tågförbindelsen Italy Direct

Green Cargos kör direkttåg tur och retur mellan Skandinavien och Italien. Foto: Green Cargo
Green Cargos kör direkttåg tur och retur mellan Skandinavien och Italien. Foto: Green Cargo
Publicerad av
Peter Höök - 29 mar 2019

Flera gånger i veckan rullar Green Cargos direkttåg tur och retur mellan Skandinavien och Italien. Findus är ett av flera företag som väljer hållbara transportlösningar på järnväg genom samarbetet mellan Scandinavian Logistics Partners, Scanlog, och Green Cargo.

– Vi är ett logistikföretag med fokus på att minska miljöpåverkan från våra transporter och vill använda miljömässigt attraktiva alternativ för våra kunder. Det kändes naturligt och rätt att anlita Green Cargo för våra transporter för Findus genom att nyttja direktlinjen Italy Direct som går mellan Skandinavien och Italien, säger Martin Ytander, CCO, Scanlog.

Satsningen på mer fossilsnåla transportalternativ är en del av Findus långsiktiga hållbarhetsstrategi. Under de senaste åren har Findus importerat dessa varor med olika transportfordon, men nu kommer leveranserna ske via järnvägssystem i Europa för en mer miljövänlig logistik.

– Det är positivt för Green Cargo att få till returlaster till Sverige, i synnerhet i våra egna tåglösningar mellan Skandinavien och Europa, som genom direktlinjen Italy Direct. Tåget är det mest klimatsmarta transportslaget, både idag och i framtiden. Vi har en positiv utveckling av affärer med Scanlog som är en professionell och framåtriktad kund, säger Björn Thunqvist, strategisk säljare Green Cargo.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Green Cargo på många plan, och har haft det under flera år. Italy Direct är en ypperlig produkt för oss, inte bara som en lösning som är ekonomiskt och miljömässigt hållbar, utan också en kvalitativ lösning som motsvarar våra förväntningar. Genom att tillhandahålla klimatsmarta transporter via Green Cargos transportlösning får vi en vinst för både våra kunder, miljön och samhället i stort, säger Martin Ytander.

Annons

Annons

Annons