Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

APM Terminals startar grundutbildning i LEAN och förbättringsarbete

Ständig förbättring hos APM Terminals i Göteborg. Foto APM Terminals
Ständig förbättring hos APM Terminals i Göteborg. Foto APM Terminals
Publicerad av
Peter Höök - 15 mar 2019

Redan 2017 startade APM Terminals i Göteborg att arbeta på ett mer strukturerat sätt med förbättringar, tillsammans med alla medarbetare. Sedan starten har projektgrupper genomfört förbättringar inom exempelvis säkerhet, miljö och effektivitet. Under 2018 genomförds totalt 24 förbättringsprojekt tillsammans med 135 medarbetare från hela terminalen.

Medarbetarna har bland annat förbättrat arbetsmiljön i kranarna och i förarhytten på grensletruckarna, bland annat genom att installera ny inredning och tagit fram ny effektiv verktygsförvaring. APM Terminals har också haft projekt som förbättrat miljön genom att implementera kortare körsträckor för grensletruckarna, samt genom att digitalisera arbetet och på så vis minskat pappersanvändningen på kontoren.

Under 2019 kommer APM Terminals att arbeta vidare i förbättringsprojekt tillsammans med sina medarbetare. APM Terminals kommer även att fortsätta LEAN-arbetet i större omfattning. Tillsammans med systerterminaler och APM Terminals LEAN-academy, kommer vi att utbilda både egna LEAN-coacher och starta upp en resa mot att erbjuda samtliga medarbetare en grundutbildning i LEAN och förbättringsarbete i vardagen.

Annons

Annons

Annons