Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Martin & Servera bygger nytt i Norrköping

Lagret kommer att innehålla automatiserade delar. Foto: Kicki Nilsson
Lagret kommer att innehålla automatiserade delar. Foto: Kicki Nilsson
Publicerad av
Peter Höök - 13 mar 2019

Martin & Servera, som levererar livsmedel, drycker och utrustning till restaurang- och storköksmarknaden, finns redan idag med lager i Norrköping. I verksamheten i Norrköping arbetar cirka 400 personer.

– För oss har det varit viktigt att bygga nytt just här i Norrköping. Dels för det gynnsamma logistiska läget – men också för att vi vill ha med oss all den kompetens som finns hos medarbetarna här, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & Servera Logistik.

Martin & Servera har sedan en tid option på en tomt i Herstadberg, någon kilometer norr om nuvarande lager vid norra infarten till Norrköping, en plats som ligger logistiskt bra med nära koppling till E4:an. Styrelse och ägare har nu godkänt planerna att gå vidare med att bygga en toppmodern och klimatsmart ny lageranläggning.

Delar av lagret kommer att innehålla automatiserade delar, exempelvis för plock av lågfrekventa produkter. De automatiserade delarna kompletterar ordinarie manuell verksamhet, som till stor del idag är digitaliserad via röststyrning och ett smart lagerhanteringssystem.

Det nya lagret blir det fjärde och sista i Martin & Serveras moderniserade lagerstruktur och planeras stå klart under senhösten 2021. Övriga lagerverksamheter finns i Halmstad (2010), Umeå (2016) och Enköping (2017).

För platschef Charlotta Gromulski är beskedet mycket positivt:

– Det här är ett beslut som vi här i Norrköping har väntat på, så jag känner stor glädje. Nu kommer vi att få moderna och ändamålsenliga lokaler och kan utveckla verksamheten, men viktigast av allt är att medarbetarna kan känna sig trygga med oss som arbetsgivare för lång tid framöver.

 

Annons

Annons

Annons