Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Lanserar ny helautomatisk lagerlösning

Lanserar helt ny helautomatisk goods to man-lösning. Foto: Weland Solutions
Lanserar helt ny helautomatisk goods to man-lösning. Foto: Weland Solutions
Publicerad av
Peter Höök - 05 mar 2019

Weland Solutions satsar på helautomatiserade lösningar som talar samma språk som robotsystemen. För fem år sedan var vi en leverantör av standardprodukter. Med kundanpassade lösningar har vi ökat med 20 procent per år. Det som händer nu är att de lösningarna standardiseras.

Resultatet av ett års intensivt arbete på Weland Solutions utvecklingsavdelning är här. En helt ny helautomatisk goods to man-lösning. Den stora skillnaden med Compact Dynamic jämfört med våra hissautomater är att den går från semiautomation till helautomation. Goods to man-lösningen innebär att produkten kommer till dig istället för att du går till en hissautomat och hämtar produkten. Robotlösningar transporterar överlägset snabbare och smartare än en människa.

Den stora vinsten är effektivitet, plockhastighet och platsbesparing. Det gynnar exempelvis företag inom e-handeln. De unika fördelarna är att vi kan anpassa Compact Dynamic både i höjd, bredd och djup till kundens lokaler. Även lagerplatserna är flexibla. Vi har dessutom väldigt hög tillgänglighet till samtliga lagerplatser, vilket är unikt för goods to man-lösningar.

Sommaren 2019 driftsätts den första leveransen av Compact Dynamic på Axelent i Hillerstorp. Företaget utvecklar, producerar, lagerhåller och förpackar nätväggar och kabelstegar och har 56 försäljningskontor världen över. Lösningen till Axelent har cirka 30 000 lagerplatser.

Annons

Annons

Annons