Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Mobilitet & Beteende 2019 hålls i Karlstad

Huvudtalare är Christophe Najdovski, vice Borgmästare i Paris. Foto: Gröna Bilister
Huvudtalare är Christophe Najdovski, vice Borgmästare i Paris. Foto: Gröna Bilister
Publicerad av
Peter Höök - 04 mar 2019

Två dagar återstår tills Mobilitet & Beteende går av stapeln i Karlstad, konferensen som sätter fokus på beteendeförändringar för att nå målet om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030. Huvudtalare är Paris vice borgmästare Christophe Najdovski, som ger en unik inblick i Paris arbete med att återta gatorna från bilarna och förvandla cirkulationsplatser till mötesplatser och gångytor.

Mobilitet & Beteende är Gröna Bilisters årligt återkommande konferens som sätter fokus på beteendeförändringar för att nå de transportrelaterade klimatmålen. Konferensen har blivit en uppskattad plats för kunskapsutbyte och en chans för deltagarna att lyfta fram viktiga frågor till beslutsfattare på politisk nivå. I år står såväl internationella talare som forskare, psykologer och politiker på talarlistan samtidigt som deltagarnas representation spänner från företag och organisationer till universitet, kommuner, regioner och myndigheter.

– Mobilitet & Beteende, vilket fantastiskt namn på en konferens, jag älskar det! Jag och mina medarbetare ska knycka den idén, hälsar Arnold Schwarzenegger.

Årets huvudtalare är Christophe Najdovski, vice Borgmästare i Paris med särskilt ansvar för transporter och offentliga rum. Christophe delar med sig av Paris erfarenheter inom hållbar mobilitet och vilka framgångsfaktorer som ligger bakom den ökade tillgängligheten för stadens fotgängare och cyklister.

– Jag är väldigt glad åt att få delta på Mobilitet och Beteende 2019, det ska bli spännande att ta del av mobilitetsarbetet i Sverige. Ert land beskrivs ju ofta som ett föredöme! säger Christophe Najdovski i en exklusiv förhandsintervju.

En av eftermiddagens två parallella sessioner handlar om mikromobilitet och nya mobilitetstjänster. Deltagarna bjuds in till workshop med fokus på innovativa tjänster och framtidens mobilitet, där talare från bland annat VOI, KTH och IVL Svenska Miljöinstitutet lyfter utmaningar, möjligheter och framtidsvisioner knutna till mikromobilitet.

Annons

Annons

Annons