Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

APM säkrar godsflödet inför hamnarbetarstrejken

APM ska hitta lösningar för svensk utrikeshandel. Foto: APM Terminals
APM ska hitta lösningar för svensk utrikeshandel. Foto: APM Terminals
Publicerad av
Peter Höök - 01 mar 2019

Sedan Svenska Hamnarbetarförbundet i slutet av januari påbörjade sin senaste strejkomgång har de genomfört över 120 strejker runtom i landet. Den 27 februari mottog Sveriges Hamnar varsel från Svenska Hamnarbetarförbundet om stridsåtgärder mot samtliga Sveriges Hamnars medlemsföretag. Stridsåtgärderna omfattar total arbetsnedläggelse och inleds den 6 mars klockan 00.00. APM Terminals målsättning är att fortsätta upprätthålla befintlig kapacitet och service nivå.

– Vi kommer att arbeta aktivt och fokuserat för att skydda våra befintliga kunder och de flöden vi under senaste tiden säkrat via Göteborg. Vår målsättning är att tillsammans med våra medarbetare och samarbetspartners hitta lösningar, som gör att svensk utrikeshandel fortsatt kan lita på APM Terminals och Göteborg som Sveriges största godsnav, säger Henrik Kristiansen, vd på APM Terminals.

APM Terminals har pågående samtal med Svenska Transportarbetareförbundet och bemanningspartnern Adecco, i syfte att hitta lösningar för att bedriva en så normal verksamhet som möjligt. APM Terminals kan konstatera att allt fler medarbetare kommer till för varje dag som går, som vill bidra till att leverera bästa möjliga service till hamnens kunder.

– För att säkra terminalens effektivitet och bibehålla en så hög produktivitet som möjligt, kommer vi att behöva minimera lagring av containers på terminalen. För att upprätthålla högsta möjliga service kommer vi dessutom att arbeta nära och i tät dialog med våra inlandspartners.

APM Terminals kommer fortsatt sätta säkerhet och ömsesidig respekt i centrum. I en eventuell strejksituation kommer det att ställas höga krav på APM Terminals, samtidigt som situationen kräver bra uppslutning och lösningsfokus från alla involverade. Det kommer även att behövas en hög flexibilitet hos våra medarbetare, samarbetspartners och kunder. Genom detta skapar vi tillsammans nya möjligheter.

Annons

Annons

Annons