Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Näringslivet enat i hamnkonflikten

Hamnarbetarförbundets strejkvarsel drabbar svensk exportindustri. Foto: Göteborgs hamn
Hamnarbetarförbundets strejkvarsel drabbar svensk exportindustri. Foto: Göteborgs hamn
Publicerad av
Peter Höök - 01 mar 2019

Hamnarbetarförbundet har varslat om total strejk för sina medlemmar i Sveriges Hamnars medlemsföretag. Hela näringslivet står enat i sitt stöd för Sveriges Hamnar i konflikten med Hamnarbetarförbundet, betonar Peter Jeppsson, vice vd på Svenskt Näringsliv. Hamnarbetarförbundets varslade strejk kommer att få ytterst allvarliga konsekvenser för näringslivet och konsumenterna, säger Peter Jeppsson.

– Strejken är ett missbruk av konfliktvapnet och understryker behovet av den aviserade förändringen av konflikträtten mot företag som omfattas av kollektivavtal, säger han.

Arbetsgivarna i Sveriges Hamnar kommer att säkerställa att Transportarbetareförbundets medlemmar i hamnarna kan utföra sitt arbete som vanligt om Hamnarbetarförbundets strejk utlöses.

– Ansvaret för konsekvenserna av en total strejk bland Hamnarbetarförbundets medlemmar vilar tungt och uteslutande på Hamnarbetarförbundet. Hamnarbetarförbundet kallar detta sin sista strid. Så kan det vara. Men det är oförsvarbart att det svenska näringslivet och konsumenterna ska betala priset för denna strid genom angreppet på vår utrikeshandel, säger Peter Jeppsson.

Annons

Annons

Annons