Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Norwegian lanserar nya USA-linjer

Bild: Norwegian
Bild: Norwegian
Publicerad av
Peter Höök - 18 feb 2019

Norwegian lanserar två nya linjer mellan Europa och USA. De nya linjerna som adderas till bolagets interkontinentala linjenät är rutterna Barcelona – Chicago samt Aten – New York. De två nya USA-linjerna som startar i juni respektive juli, kommer att trafikeras fram till slutet av oktober.

Norwegian har de senaste åren fått ett allt större fotfäste i USA och det finns en fortsatt ökad efterfrågan på båda sidor om Atlanten. New York, Chicago, Aten och Barcelona är alla attraktiva resmål som bidrar både till ökad turism och till ekonomisk tillväxt lokalt. De nya linjerna kommer att trafikeras av bolagets nya, moderna och bränsleeffektiva Dreamlinerplan som har bidragit till att Norwegian utsetts till det mest miljöanpassade flygbolaget som flyger mellan Europa och USA av erkända miljöinstitutet International Council on Clean Transportation. 

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 160 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Annons

Annons

Annons