Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt...

Göteborgs Stads inrikestransporter fossilfria 2030

Electricity och buss 55 - en del av de fossilfria transporterna i Göteborg. Foto: Trafikkontoret, Göteborgs Stad
Electricity och buss 55 - en del av de fossilfria transporterna i Göteborg. Foto: Trafikkontoret, Göteborgs Stad
Publicerad av
Peter Höök - 15 feb 2019

Senast år 2030 ska Göteborgs Stads utförda och inköpta inrikestransporter vara fossilfria – staden har antagit Fossilfritt Sveriges transportutmaning! 

– Vi behöver öka takten för att skapa ett fossilfritt Göteborg, det här är ett viktigt steg, säger Mathilda Edlund, miljöutredare på miljöförvaltningen, Göteborgs Stad.

Om Sverige ska nå målet att vara klimatneutralt 2045 vet vi att Göteborgs Stad behöver vara med på tåget. Nyckeln till att nå målet är att snabbt minska växthusgasutsläppen från transporterna. Därför har Sveriges riksdag antagit ett särskilt mål att sänka utsläppen från inrikestransporter, exklusive flyg, med 70 procent till år 2030 jämfört med 2010. På miljö- och klimatnämndens möte 22 januari antog nämnden, å Göteborgs Stads vägnar, Fossilfritt Sveriges transportutmaning.

– Göteborgs Stad vill vara en föregångare och antar nu transportutmaningen som en del i vårt strategiska klimatarbete för att minska växthusgasutsläppen. Detta bidrar också till en renare luft för göteborgarna, säger Mathilda Edlund.

I Klimatstrategiskt program för Göteborg och Göteborgs Stads plan för miljöfordonsarbete, fordonspooler och stöd till introduktion av elfordon har staden redan mål för transportsektorn. 

– Genom att anta Fossilfritt Sveriges transportutmaning sätter vi press på oss själva att nå våra mål, säger Mathilda Edlund.

Annons

Annons

Annons