Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 21 2019
Senaste Nytt...

Fristads insourcar sin logistik

Foto: Swisslog
Foto: Swisslog
Publicerad av
Peter Höök - 29 jan 2019

Fristads Kansas Group insourcar sin logistik och investerar i robotlösningen AutoStore samt tillhörande bansystem och IT-lösningar från Swisslog. Bakgrunden är koncernens snabba tillväxt med ökade krav på korta ledtider och effektiva leveransflöden.

Under 2019 flyttar Fristads lagerlogistik, kontor och koncernens huvudkontor till en nybyggd anläggning i Viaredsområdet utanför Borås. Logistikanläggningen har utformats av Swisslog i nära samarbete med Fristads. Den byggs och ägs av fastighetsbolaget Charmilla. Med den nya anläggningen insourcar Fristad sin lagerhållning inklusive plock och pack. Den nya logistikanläggningen utrustas med robotsystemet AutoStore, tillhörande bansystem och IT-lösningar från Swisslog.

– Genom att insourca och automatisera kommer vi att öka kontrollen över våra flöden, korta ledtiderna och minska logistikkostnaderna. Anläggningen är en offensiv satsning som betyder mycket för vår fortsatta tillväxtresa, säger Anders Hülse, vd för Fristads.

Anläggningen började byggas i juni 2018 och beräknas vara inflyttningsklar under sommaren 2019. Logistikanläggningen blir cirka 22 000 kvadratmeter och inrymmer en AutoStore-anläggning som består av 105,000 lådor, bansystem, ett manuellt pallager, en avdelning för hängande kläder samt en avdelning för tilläggstjänster, dvs. anpassningar, brodyrer, loggor m.m. Allt detta ingår i automationslösningen och hela processen från godsmottagning till utleverans hanteras av Swisslogs WMS SynQ.
 

Annons

Annons