Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 22 2019
Senaste Nytt...

APM Terminals genomför miljöförbättringar

Dubbelriktade och bredare körvägar för  grensletruckar inne på APM Terminals.
Dubbelriktade och bredare körvägar för grensletruckar inne på APM Terminals.
Publicerad av
Peter Höök - 28 jan 2019

Under 2018 genomförde APM Terminals en rad interna projekt. Man har bland annat arbetat med att förbättrat effektiviteten och arbetet inne på terminalen.

Ett projekt genomförts är att bredda och dubbelrikta körvägarna för våra grensletruckar. Yard layout gjordes om till förmån för ett effektivare och mer miljövänligt arbetssätt på kajen.

Med detta projekt lyckades APM Terminals minska körsträckan för våra grensletruckar med 17 000 kilometer om året. Det motsvarar en sträcka mellan Göteborg och Peking och tillbaka! Vilket betyder att terminalen använder 25 000 liter mindre diesel varje år.

Projektledare Johannes Rudevärn berättar: ”Vi har planerat och skissat på alla lösningar tillsammans, det har varit mycket mer än att bara bygga om en väg. Förändringen har även inkluderat vårt arbetssätt på kajen. Vi har testat flera olika förslag innan vi började bygga om och tillsammans har vi hittat ett säkert arbetssätt som är effektivare och framförallt mer miljövänligt.”

Supervisor Leif Augustinsson fortsätter: ”Under de soligaste dagarna mitt i sommarrusningen 2018 satte vi spaden i backen och grävde upp halva kajen. Tack vare bra planering och gott samarbete flöt arbetet på fint och idag kan vi stolt se tillbaka på vilken förändring vi gjort.”

Under 2019 kommer APM Terminals fortsätta att ta ansvar för miljön både inne på terminalen och i Göteborg genom att fortsätta arbetet med olika förbättringsprojekt. 

Annons

Annons