Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 22 2019
Senaste Nytt...

Weland Solutions satsar på helautomatiserade lösningar

Foto: Weland Solutions
Foto: Weland Solutions
Publicerad av
Peter Höök - 25 jan 2019

Redan innan Weland Solutions lanserar den nya produkten Compact Dynamic på marknaden, så är den första ordern undertecknad och klar. Sommaren 2019 driftsätts anläggningen på Axelent som har basen i Hillerstorp och kunder i hela världen.

– Marknaden går mot standardiserade helautomatiska lösningar, vilket gör att det är naturligt steg för oss att lägga fokus på automation. Compact Dynamic är vår första helautomatiska goods to man-lösning, som kommer att svara upp mot omvärldens krav på effektivitet och allt snabbare leveranser, säger Björn Karlsson på Weland Solutions.

Weland Solutions satsar på helautomatiserade lösningar som talar samma språk som robotsystemen.

– För fem år sedan var vi en leverantör av standardprodukter. Med kundanpassade lösningar har vi ökat med 20 procent per år. Det som händer nu är att de lösningarna standardiseras. Vi har länge varit en stor leverantör till Siemens, Atlas Copco, Rolls Royce, Jaguar/Landrover som själva jobbar med helautomatiska robotlösningar och vill integrera hissautomater i sin totallösning. Automation som affärsområde växer och får större fokus hos oss, helt naturligt. Idag är vi en internationell aktör och leverantör av helautomatiserade lösningar.

Sommaren 2019 driftsätts den första leveransen av Compact Dynamic på Axelent i Hillerstorp. Företaget utvecklar, producerar, lagerhåller och förpackar nätväggar och kabelstegar och har 56 försäljningskontor världen över. Lösningen till Axelent har cirka 30 000 lagerplatser. – Axelent erbjuder säkerhet, snabbhet och smarta lösningar för industrin. Vi är mycket nöjda med att Compact Dynamic kommer på plats i den högsta divisionen i ett stort internationellt företag som Axelent, säger Björn Karlsson.

Annons

Annons