Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 22 2019
Senaste Nytt...

Vehco köper finska Paetronics Oy

AddSecure-ägda Vehco förvärvar Finlands ledande Fleet Management-företag, Paetronics Oy.
AddSecure-ägda Vehco förvärvar Finlands ledande Fleet Management-företag, Paetronics Oy.
Publicerad av
Peter Höök - 21 jan 2019

Dsecure-ägda Fleet Management Systemleverantören Vehco, tillkännagav idag att de har förvärvat Paetronics Oy, Finlands ledande Fleet Management-företag och leverantör till ett brett utbud av transportföretag i Finland.

Kort efter att AddSecure trätt in som nya ägare i maj 2018, meddelade Vehco det strategiska förvärvet av Groeneveld ICT, en ledande holländsk Fleet Management-leverantör. Genom förvärvet av Paetronics fortsätter Vehco driva sin tillväxtstrategi och vision att bli den ledande leverantören av Fleet Management-lösningar i Europa för tunga kommersiella fordon. Samtidigt stärker AddSecure sin position i Finland efter att ha etablerat AddSecure Oy i början
av 2018.

– Vi är mycket glada över att få med Paetronics-teamet in i Vehco-familjen. Både Vehco och Paetronics tillhandahåller högklassiga transporttjänster som efterfrågas av kunder i Finland och hela Europa. Dessutom överensstämmer våra två företags kulturer, affärsstrategier, framgångsdefinitioner och kunder, säger Magnus Orrebrant, vd för Vehco.

– Vi ser fram emot att få ingå i Vehco-teamet och dela både kunskap, erfarenhet och resurser. Genom sammanslagningen kommer Paetronics potential att komma till sin rätt och ytterligare tillväxt och expansion kan uppnås, säger Mika Kivela, vd för Paetronics Oy.

– Genom förvärvet stärks Vehcos och AddSecures närvaro i Norden ytterligare och det passar väl in i bolagets övergripande tillväxtstrategi och vision att bli den ledande leverantören av FMS. För Paetronics är sammanslagningen ett tillfälle att ansluta sig till en expansiv europeisk leverantör, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

Förvärvet täcker 100 procent av Paetronics Oy och dess svenska dotterbolag Econen AB. Paetronics kommer att helt integreras i varumärket Vehco.

 

Annons

Annons