Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt...

Logicenters och Kilenkrysset satsar på logistikpark i Bålsta

Karta, Logicenters
Karta, Logicenters
Publicerad av
Peter Höök - 10 jan 2019

Logicenters och Kilenkrysset har lång historia av samarbeten. Företagen har genomfört flera gemensamma utvecklingsprojekt genom åren. Nu startar de två företagen ett nytt stort projekt med att bygga en helt ny logistikpark. Parken kommer att förläggas till Bålsta i Håbo kommun och blir den största norr om Stockholm. Parken är 312 400 kvadratmeter stor och man kan bebygga 150 000 kvadratmeter på området.

– Det är väldigt stort för oss att etablera en helt ny logistikpark. Området har stor potential att bli en logistisk knutpunkt framöver och tillsammans med Kilenkryssen och Håbo kommun gör vi det möjligt. Vi har goda relationer sedan tidigare och samarbetet har alltid fungerat bra. Därför ska bli spännande att utveckla området tillsammans från start. Nu planerar vi för att påbörja fastighetsutveckling på marken under andra kvartalet i år, säger Matthias Kettelhoit, chef på Logicenters,

– För Kilenkryssets del är det vid större marketableringar och förädlingar en naturlig del att arbeta med partnerskap och där har Logicenters varit en av våra absolut största partners. Vi har redan påbörjat projekteringen av marken och är fyllda med tillförsikt inför etableringen. Logistikparken kommer att utvecklas på bra mark och ha ett optimalt läge där 3,5 miljon människor finns inom en timmes resa, säger Jens Persson, CEO på Kilenkrysset.

Annons

Annons

Annons