Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Växjö Småland Airport sätter rekord

Foto: Växjö Småland Airport
Foto: Växjö Småland Airport
Publicerad av
Peter Höök - 08 jan 2019

Aldrig tidigare har Växjö Småland Airport haft så många passagerare under ett kalenderår. Det gamla rekordet från år 2000 har passerats och antal passagerare för 2018 uppgick till 277 500. Årets passagerare tillväxt blev 14% högre än föregående år. Tack vare den goda tillväxten förväntas Växjö Småland Airport även i år hamna på en andra plats gällande passagerare tillväxt av samtliga svenska flygplatser.

– Nu när vi summerar 2018 kan jag med glädje konstatera att Växjö Småland Airport har varit mycket framgångsrikt. Det finns flera anledningar till att det 18 år gamla rekordet nu har passerats. Främst beror det på att flygplatsens utbud av flygbolag och destinationer matchas väl med det som efterfrågas av vår region samt av besökare till sydost Sverige, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.

– De nya linjerna med BRA till Berlin och KLM till Amsterdam har stärkt vår region gällande både besöksnäringen och näringslivet vilket gör att många resenärer har bytt ut Kastrups flygplats mot Växjö Småland Airport. Med våra två nya linjer till Amsterdam och Berlin blev det totalt 22 olika destinationer som har trafikerats från Växjö under 2018.

Annons

Annons

Annons