Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Volvo Cars expanderar i Lund

Foto: Wihlborgs
Foto: Wihlborgs
Publicerad av
Peter Höök - 03 jan 2019

Volvo Cars etablerade hösten 2016 ett forsknings- och utvecklingscenter på Ideon i Lund i lokaler om 600 m² och sedan dess har verksamheten vuxit successivt till dagens 2 000 kvadratmeter. Den 1 januari 2020 flyttar Volvo in i på 7 000 kvadratmeter i Delta 3 och fyller därmed ett helt eget hus där den fortsatta utvecklingen kan bedrivas.

Fastigheten ska användas till Volvo Cars allt större verksamhet inom mobila digitala tjänster som under de senaste två åren vuxit från 35 till dagens 125 anställda i Lund. Det nya avtalet löper på 5 år och byggnaden ligger intill Ideontorget där den nya spårvägshållplatsen tas i bruk 2020.

– Att Volvo Cars nu avsevärt utökar sin verksamhet på Ideon är positivt och ytterligare ett exempel på att Ideon och Lund erbjuder unika utvecklingsmöjligheter inom flera teknikområden. Vi är också glada att vi kan göra det möjligt för Volvo att växa inom vårt bestånd. Expansiva och innovativa verksamheter ställer krav på oss som fastighetsägare och vi behöver kunna erbjuda flexibilitet på flera olika sätt. Vår lokala närvaro gör att vi kan ha en tät dialog med hyresgästerna om deras utveckling och kommande behov. Och det gäller att vi har kraft att agera snabbt, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– I Lund finns tillgång till attraktiv kompetens som flera bolag efterfrågar. Närheten och det goda samarbetet med universitetet är en grundsten för Ideon och en spännande utveckling väntar som en följd av de stora satsningarna som görs i Lund. Investeringar i infrastruktur och inom världsunika materiaforskningsanläggningar som Max IV och ESS skapar unika möjligheter för framtiden, säger Ulrika Hallengren.

Annons

Annons

Annons