Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Nederländerna planerar att stämma Ryssland

Det nedskjutna planet. Foto: Wikipedia, kredit: Darren Koch
Det nedskjutna planet. Foto: Wikipedia, kredit: Darren Koch
Publicerad av
Markku Björkman - 28 dec 2018

Nederländerna överväger att stämma Ryssland vid en internationell domstol på grund av nedskjutningen av det malaysiska passagerarplanet MH17 som var på väg till Nederländerna och sköts ner när det flög över Ukraina i juli 2014.

Det meddelade Nederländernas utrikesminister Stef Blok på torsdagen meddelar EU-sajten Euractiv. Enligt Blok ska Nederländerna ha begärt av Ryssland att ha diplomatiska samtal om ansvaret för nedskjutningen men några sådana har inte hållits på över ett halvår.

På kvällen den 17 juli 2014 vidarebefordrade den ryska webbportalen lifenews.ru den separatiska milisens meddelande "Den 17 juli, nära byn Rassypnoje vid staden Torez i Donetskregionen, sköts ett Ukrainskt Antonov transportplan från Ukrainas flygvapen ner, meddelade milisen. Det var dock MH17. Enligt webbportalen störtade planet i närheten av "Progress"-gruvan, långt från några bostadsområden.

Enligt en av milismännen skulle An-26-planet ha flugit över staden cirka 17:30 lokal tid. Det träffades av en raket, exploderade och föll till marken med svart rök omkring sig. Spillror föll ner från skyn. Itar-Tass och RIA Novosti rapporterade också att en An-26 hade skjutits ner av milisen nära Torez cirka 16:00 lokal tid. 

Annons

Annons

Annons