Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt...

Halléns investerar i nytt logistiksystem

Halléns fortsätter sin digitaliseringsresa tillsammans med Hogia. Bild: Halléns.
Halléns fortsätter sin digitaliseringsresa tillsammans med Hogia. Bild: Halléns.
Publicerad av
Peter Höök - 11 dec 2018

Halléns har valt att investera i logistiksystemet MobiLast, som ska effektivisera verksamheten ytterligare. Systemet kommer att användas för att boka, planera och följa upp transportuppdrag. Med stöd av MobiLast kommer hanteringen av fraktsedlar, order och fakturor att automatiseras. Idag används olika system för att hantera transportuppdragen.

‒ Med Hogias logistiksystem får vi allt i samma system, vilket kommer att förenkla transportplanering säger Johan Törnquist på Halléns Transport & Logistics.

Hogia-gruppenbestår av 27 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 650 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar.

Tidigare skickades uppdragen ut till förarna via sms utan möjlighet till återrapportering. Nu kommer föraren att få uppdraget via en app och kan bekräfta uppdraget med en enkel knapptryckning. Det kommer att underlätta kommunikationen mellan föraren och transportplaneraren.

‒ Vi har förtroende för Hogia och har sedan tidigare ett bra samarbete eftersom vi använder Hogias lönesystem. Det är även flera av våra kollegor i branschen som har Hogias logistiksystem så vi vet att det fungerar bra, avslutar Johan.

Annons

Annons

Annons