Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt...

Jollyroom skriver kontrakt i logistikparken Park Göteborg II

Foto: Jollyroom
Foto: Jollyroom
Publicerad av
Peter Höök - 04 dec 2018

Barn- och babyjätten Jollyroom har nu tecknat ett nytt hyresavtal på 19 500 kvm med fastighetsbolaget Prologis. Lokalerna är placerade i nära anslutning till Jollyrooms tidigare logistikanläggningar i området Göteborgs hamn.

Jollyroom har återigen vuxit ur sina lagerlokaler och har nu skrivit på ett nytt hyresavtal gällande två moderna logistikanläggningar i den nygbyggda Park Göteborg II. Totalt omfattar avtalet nästan 19 500 kvadratmeter och är strategiskt placerad nära Göteborgs hamn och Landvetters flygplats för att snabbt och effektivt kunna nå destinationer hela Norden.

– Vi har hittills i år haft en fortsatt stark tillväxt och investerar löpande i nya lokaler och system för att kunna hantera större volymer och den logistiska utmaning en så kraftig tillväxt medför, säger Ole Sauar, vd och majoritetsägare av Jollyroom och fortsätter,

– I och med det nya avtalet med Prologis har vi bara under 2018 ökat vår totala lageryta från 35 000 kvm till 85 000 kvm. Lokalerna är placerade i nära anslutning till två av våra andra lager i området Göteborgs hamn och är ett steg i att centralisera hela logistikverksamheten. Centraliseringen kommer att bli en viktig del för att kunna fortsätta effektivisera vårt logistikflöde och vid framtida expansion kunna möta kundernas krav på snabba leveranser på samtliga marknader.

Bakom den moderna byggnaden står Prologis som är världsledande inom logistikfastigheter med fokus på marknader med höga inträdeshinder och hög tillväxt. 

– Vi är glada över att kunna välkomna Jollyroom som ny kund och samtidigt kunna hjälpa dem i deras expansion internationellt. Prologis är ett globalt företag som är något så unikt som en one-stop-shop för logistiklokaler i Europa och vidare ut i världen, berättar Johan Nihlmark.

 

Annons

Annons

Annons