Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Västtrafik, Skara kommun och Nobina i samarbete

I samband med att Västtrafik byter tidtabeller görs förändringar av kollektivtrafiken i Skara. Foto: Thomas Harrysson
I samband med att Västtrafik byter tidtabeller görs förändringar av kollektivtrafiken i Skara. Foto: Thomas Harrysson
Publicerad av
Peter Höök - 07 dec 2018

Den 10 december förändras kollektivtrafiken i Skara. Med en ny linje och flera nya hållplatser blir det enklare för nuvarande och framtida resenärer att nå fler områden i Skara.

– Nu blir det enklare för både nuvarande och framtida resenärer att nå fler områden i Skara, något som har efterfrågats. Vår förhoppning är att fler ska få upp ögonen för kollektivtrafiken i Skara, säger Attila Ungvari, affärschef för busstrafik på Västtrafik.

En ny linje i Skara gör det möjligt att resa till Fokus Folkets Park, vårdcentralen Vilan, Julahuset och Coop. Linjen kör även genom bostadsområdena Bågen och Valhall. Linje 1 får ny start- och ändhållplats på hållplatsen Vilangatan vid Julahuset. För att detta ska vara möjligt kortas linjen av i Skaraberg. Där har bussarna fått en ny vändplats, busskur och cykelställ med tak.

– Vi har haft en mycket god dialog kring busstrafikens utveckling i Skara, och det är glädjande att se att nu flera av de önskemål kring ökad tillgänglighet för service, fritid och handel som förts fram blir verklighet. Eftersom några hållplatser tas bort har förankringsprocessen varit särskilt viktig, och vi vill tacka alla som bidragit med synpunkter som lett till att vi nu har en utveckling av stadstrafiken på plats, säger Ylva Pettersson (M) kommunstyrelsens ordförande i Skara kommun.

Annons

Annons

Annons