Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Årets Sjöfartsprofil 2018 utsedd

Foto: Göta Älvklubben
Foto: Göta Älvklubben
Publicerad av
Peter Höök - 05 dec 2018

Pia Berglund, tidigare vd och vice vd i Svensk Sjöfart, har utsetts till Årets Sjöfartsprofil 2018. Hon har bidragit till att utveckla föreningen Svensk Sjöfart och varit drivande i att göra sjöfartsklustret aktivt och synligt i mediedebatten.

Årets Sjöfartsprofil utses varje år av Göta Älvklubben med syftet att synliggöra några av alla dem som arbetar inom sjöfartsnäringen i Sverige. Den som utses ska under året ha utmärkt sig med nya idéer, gott entreprenörskap, goda visioner eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart.

Juryns motivering: ”Pia Berglund har bidragit till att utveckla föreningen Svensk Sjöfart och varit drivande i att göra sjöfartsklustret aktivt och synligt i mediedebatten vilket medfört att beslutsfattare och politiker pratar mer om sjöfart idag. Hon har också varit drivande i att få igenom flera betydelsefulla regeländringar för svensk sjöfart.”

– Jag är hedrad över ett få denna fina utmärkelse och stolt över vad vi i Svensk Sjöfart åstadkommit de senaste fem åren, säger Pia Berglund i en kommentar. Det ser betydligt ljusare ut för sjöfarten i Sverige och det är gläder mig att det uppmärksammas.

Göta Älvklubben, med säte i Göteborg, är ett anrikt och spännande forum för människor inom sjöfartens näringar och för sjöfartsintresserade personer inom medievärlden.

Annons

Annons

Annons