Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Transdev i partnerskap med kinesiska Mobike

Foto: Transdev
Foto: Transdev
Publicerad av
Peter Höök - 29 nov 2018

Transdev och det kinesiska bolaget Mobike har ingått ett strategiskt partnerskap för att erbjuda friflytande hyrcykelsystem till trafikhuvudmännen i Frankrike. Med det nya partnerskapet utökar Transdev sina tjänster och kompletterar de traditionella transportmedlen med nya smarta First Mile Last Mile-lösningar.

I dag finns det mer än 20 miljoner friflytande hyrcyklar i världen och antalet kommer förmodligen att fördubblas fram till 2022. Friflytande hyrcyklar är på frammarsch i de flesta storstäderna i världen. Nytt med partnerskapet mellan Transdev och Mobike är att hyrcykelsystemet som erbjuds är integrerat i det övriga kollektivtrafiksystemet och riktar sig främst mot de mellanstora städerna. 

Cyklarna är robusta och är upprustade med intelligent låssystem. Användarna kan hyra en cykel snabbt och enkelt genom en mobilapplikation. Transdevs och Mobikes friflytande hyrcykelsystem är billigare än de vanliga tjänsterna med fasta stationer och kommer vara till hjälp för att lösa utmaningen med den sista kilometern och minska luftföroreningar. Antalet hyrcyklar som kommer erbjudas till användarna kan kalibreras utifrån stadens behov vilket kommer göra det enklare att styra tjänsten och begränsa effekten på stadsmiljön. 

Transdev kommer bidra med sin expertis av att designa och driva integrerade transportlösningar och Mobike kommer bidra med sin tekniska erfarenhet av friflytande hyrcykeltjänster. Målet är att lansera tjänsten i tio kommuner i Frankrike.

Annons

Annons

Annons