Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 22 2019
Senaste Nytt...

Herrmans Nordic Lights optimerar sin lager- och komponenthantering

Foto: Herrmans Nordic Lights
Foto: Herrmans Nordic Lights
Publicerad av
Peter Höök - 28 nov 2018

Tillsammans med Swisslog ska Herrmans Nordic Lights nu optimera sin lager- och komponenthantering med robotlösningen AutoStore.

– Genom vår nya automationslösning kan vi producera en miljon plockrader per år. Vår AutoStore-lösning lagrar och hämtar komponenterna mer effektivt, snabbare och med högre kvalitet och flexibilitet. Resultatet är en kraftigt ökad produktionskapacitet, plockkvalitet, bättre arbetsmiljö och en förbättrad servicegrad till våra kunder, säger Tomas Skott, Director Supply Chain & Production på Herrmans Nordic Lights.

Traditionellt har bolaget mött en ökande efterfrågan med att bygga ut sitt lager och hantera de växande volymerna med ännu mer manuell hantering. Under senare år har marknaden genomgått ett teknikskifte, där LED-teknologi ersätter Halogen, vilket ytterligare har drivit på marknadens efterfrågan och accelererat behovet av en modern, kompakt hanteringslösning som ger en god framtida tillväxtkapacitet.

– Vårt beslut att investera i en AutoStore-lösning ger oss förutsättningar att fortsätta växa snabbt, men med minimala lagernivåer, korta ledtider, god kvalitet och hög servicegrad samtidigt som vi säkerställer en bra ergonomi, med färre tunga lyft, säger Tomas Skott.

Att använda en AutoStore för att optimera och effektivisera komponentförsörjningen till en monteringslina är innovativt och unikt. Herrmans Nordic Lights är dessutom det första företaget i Finland som investerar i en AutoStore-anläggning. Den nya anläggningen består av 33 000 positioner/lådor, två inmatningsstationer och tre plockstationer. Den nya AutoStore-lösningen uppförs på en yta av 600 kvadratmeter i en utbyggd del av Herrmans Nordic Lights fabrik i Jakobstad, Finland. Installationen ska göras under 2019 och den nya anläggningen kommer tas i drift i början av 2020.

Annons

Annons