Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt...

Green Cargo får ny vd

Ted Söderholm tar över

Ted Söderholm lämnar DHL Express för att bli vd för Green Cargo. (Bild: Mats Udikas)
Ted Söderholm lämnar DHL Express för att bli vd för Green Cargo. (Bild: Mats Udikas)
Publicerad av
Peter Höök - 19 nov 2018

Från årsskiftet blir Ted Söderholm ny vd på Green Cargo. Han lämnar därmed vd-posten på DHL Express. Ted Söderholm efterträder Jan Kilström som gick vidare till kollektivtrafikjätten Keolis tidigare i år.

Under Kilströms tid har stora förändringar skett inom Green Cargo med syfte att förbättra lönsamheten för det förlustdrabbade statliga godtrafikbolaget som kämpar med sjunkande transportvolymer och återkommande problem med med infrastrukturen. Under Kilströms tid flyttade bland annat huvudkontoret från Solna till järnvägsknuten Hallsberg.

Ted Söderholm har varit vd för DHL Express under åtta år. Under den tiden har han bland annat varit ansvarig för att bygga upp flera moderna godsterminaler på DHL:s paketnav på de svenska flygplatserna och därmed bäddat för den starka tillväxten för internationell e-handel.

Enligt Green Cargos styrelseordförande Janne Sundling är Ted Söderholm en omtyckt och sympatisk ledare med stor erfarenhet av transport- och logistikbranschen. Viktigaste uppgiften blir nu att skapa god lönsamhet i företaget genom fokus på punktlighet, kvalitet och effektivitet.

Annons

Annons

Annons