Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt...

Uppgraderat automationssystem från Schneider Electric moderniserar Volvo Cars bilfabrik

Bild: Schneider.
Bild: Schneider.
Publicerad av
Redaktionen - 13 nov 2018

Schneider Electric har fått i uppdrag att uppgradera automationssystemet på Volvo Cars bilfabrik i Olofström. Målet med moderniseringen är att spara energi och göra det smidigt för Volvo Cars drifttekniker att kunna övervaka och styra processer och fastigheter direkt från sina mobiler eller surfplattor.

Efter en gedigen upphandling som har pågått i ungefär ett år har Schneider Electric vunnit uppdraget för Volvo Cars i Olofström i stark konkurrens. Uppdraget går ut på att rusta fabriken med nästa generations styr- och automationssystem eftersom befintliga produkter och lösningar börjar bli omoderna. Bland annat kommer driftteknikerna att via ett enkelt gränssnitt i mobilen eller på surfplattan kunna följa och övervaka produktionen i realtid samt få larm vid avvikelser för att enklare kunna förebygga och avhjälpa avbrott i produktionen.

Skalbar och framtidssäkrad plattform

Det nya systemet, EcoStruxure for Building Operation, kommer även att vara en viktig pusselbit för att nå fabrikens helt nya och ambitiösa energibesparingsmål. Projektet inleddes i augusti 2018 och ska vara klart i slutet av 2019. För Schneider Electrics del omfattar uppdraget installation av Enterprise Server, Migrering av Vista 1,2 och 3 samt utbyte av styrutrustning i tjugo apparatskåp.

–Vi har ett stort och komplext arbete framför oss med övergången från det gamla till det nya systemet utan att påverka produktionen. Med det nya systemet kommer Volvo Cars att få en helt ny, skalbar och framtidssäkrad plattform med förbättrad IT-säkerhet, säger Andreas Lindqvist, System Sales på Schneider Electric Sverige.

Integrerade lösningar för energi, automation och mjukvara

Schneider Electric är en ledande specialist inom digital utveckling av energihantering och automation i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Schneider Electric erbjuder integrerade lösningar som effektivt kombinerar energi, automation och mjukvara.

I sitt globala ekosystem samarbetar Schneider Electric via sin öppna plattform med ett stort nätverk av partners, systemintegratörer och utvecklare för att leverera realtidskontroll och optimala lösningar. Vårt engagemang för innovation, mångfald och hållbarhet säkerställer att "Life is On” är överallt och för alla.

Annons

Annons

Annons