Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 22 2019
Senaste Nytt...

Distribution Innovation tar avtal med Premo

Foto: Premo
Foto: Premo
Publicerad av
Peter Höök - 06 nov 2018

Distribution Innovation, DI, har nu ingått ett avtal med Premo om användning av DI:s teknik för distribution av tidningar, paket, brev, tidskrifter och andra produkter i Storstockholm. Med detta kommer DI att få maximal täckning för sin teknik inom distributionen i Sverige. DI har nu avtal med alla privata aktörer inom distributionsområdet.

Tidigare 2018 tog DI avtal om att leverera tekniken till NIM och Point Logistik i södra Sverige, NWT i centrala Sverige och nu även Premo i Stockholmsområdet. Tidigare har DI avtal med Hall Media Logistics, Prolog, VTD och Swedish Home Delivery.

DI levererar en logistikplattform där alla distribuerade produkter hanteras digitalt i hela värdekedjan. Tidningar, onlinebutiker och andra tjänsteleverantörer kan bygga lösningar ovan på DI-lösning med öppen tillgänglig teknik. I Norge används teknologiplattformen av leveransnätet helthjem.no, som levererar flest tidningar i Norge. DI har tillsammans med Helthjem de senaste åren byggt ny teknik för paketleverans genom tjänster som Morgenlevering.no och megtildeg.no.

– Vi uppmanar nu andra aktörer i Sverige att se möjligheterna att bygga smarta tjänster på distributionsnätet i Sverige. DI:s distributionsteknik täcker minst 80 procent av den svenska befolkningen. Här finns stora möjligheter till smarta konsumenttjänster, säger Tone Løyland, vd för DI.

– Jag är glad att vi valde DI som leverantör i Stockholm. DI mer än uppfyller våra behov. DI är innovativt och kan därför utvecklas med oss ​​i framtiden , säger Jan Persson, vd för Premo.

Annons

Annons