Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 21 2019
Senaste Nytt...

Optimerar hela logistikkedjan med hjälp av blockchain-teknik

Foto: Ship Change
Foto: Ship Change
Publicerad av
Peter Höök - 09 nov 2018

Få saker får mer uppmärksamhet än blockchain-teknologin just nu och många pratar gärna om vad blockchain-teknologin kan komma att betyda för olika branscher.

Svenske entreprenören Sami Rusani och hans amerikanska bolag ShipChain har kommit längre än så. Idag har man två skarpa pilotprojekt igång i USA varav ett med Perdue, som omsätter 70 miljarder kronor och är en av Nordamerikas största leverantörer av ekologisk kyckling och spannmål.

Första kvartalet 2019 rullar man ut ShipChains helt integrerade system som erbjuder en enhetlig track and trace-lösning och säker dokument- och datahantering. Det hjälper till med att optimera hela försörjnings- och logistikkedjan från det att en produkt lämnar fabriken till att den slutligen hamnar hos kunden.

I ShipChains system optimeras, kontrolleras och ”godkänns” hela transportprocessen av de som har tillgång till den transparenta ShipChain-plattformen. Track and Trace-lösningen omfattar alla varianter för frakt och inkluderar en öppen API-arkitektur som kan integreras med befintlig frakthanteringsprogramvara. Detta minskar även den manuella handpåläggningen vilket minimerar mänskliga misstag som kan bli oerhört kostsamma.

 – Här finns miljontals kronor att tjäna och spara, plus att här finns stora vinster i exempelvis miljöpåverkan och kvalitet. Vi har en nära dialog med några av de största svenska aktörerna och vi kommer att kunna spara miljontals kronor bara på att öka kontrollen, optimera transporterna och minska svinnet och de mänskliga misstagen, säger Sami Rusani, som nu är i Sverige och Europa för att starta pilotprojekt och partnerskap med svenska och europeiska produktägare och aktörer inom transport-, logistik och shippingbranschen.

Annons

Annons