Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt...

Introducerar världens första lösning för biometrisk identifiering

Foto: Emirates
Foto: Emirates
Publicerad av
Peter Höök - 05 nov 2018

Emirates har nu som första flygbolag i världen installerat en integrerad lösning för biometrisk identifiering. Tekniken, som är en blandning av ansikts- och irisigenkänning, finns nu installerad på utvalda platser på Dubai International Airport och ska göra det lättare för passagerare att identifiera sig när de tar sig genom flygplatsens alla kontroller – från incheckning till ombordstigning.

2015 inledde Emirates ett mångmiljondollarprogram som syftar till att göra det lättare för flygbolagets passagerare att ta sig igenom flygplatser med hjälp av biometrisk identifiering. Nu har den första utrustningen installerats på Emirates Terminal 3 på Dubai International Airport.

Där kommer det bli möjligt för passagerare att identifiera sig med hjälp av biometrisk teknik på utvalda platser som incheckningsdiskar, gater och entrén till Emirates Lounge. Identifieringen sker genom en blandning av tekniker som ansikts- och irisigenkänning.

På flygplatsen finns också en "Smart Tunnel", världens första passkontroll där passagerare enkelt kan vandra genom en tunnel och bli verifierade av immigrationsmyndigheter utan direkt kontakt med en mänsklig personal.

Annons

Annons

Annons