Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, nov, 18 2018
Senaste Nytt...

Maria Nila växer med ny lagerlösning

Från vänster: Lagerchef Michael Steen och teamleader Sammi Arakji hos Maria Nila i Helsingborg.
Från vänster: Lagerchef Michael Steen och teamleader Sammi Arakji hos Maria Nila i Helsingborg.
Publicerad av
Peter Höök - 01 nov 2018

Maria Nila utvecklar och tillverkar veganska hårvårdsprodukter för både proffs och konsumenter. Företaget har vuxit snabbt de senaste åren och finns idag representerade i över 30 länder.

– Vi var väldigt trångbodda i våra gamla lokaler och tvingades därför till många provisoriska, ineffektiva lösningar. En större anläggning var ett måste för att klara en fortsatt expansion, säger Markus Ederwall, ekonomichef på Maria Nila.

Den nya anläggningen rymmer produktion, utvecklingslabb, lager, kontor och konferenslokaler. Maria Nila valde att anlita BITO Lagersystem för planering och inredning av lagret:

– BITO är en stor och seriös aktör. Vi har haft en bra dialog genom hela projektet. De har varit lyhörda för våra önskemål och hittat lösningar som matchar våra behov, fortsätter Markus Ederwall.

Lagret upptar ungefär hälften av den totala lokalytan på 4 500 kvadratmeter. Det är ett kombinerat buffert- och plocklager för såväl råvaror som färdigvaror. BITO har analyserat Maria Nilas intralogistik för att skapa en effektiv lagerlayout med optimala materialflöden. Lagret är utrustat med pallställ, hyllställ, rullställ och genomloppshyllor. Totalt handlar det om cirka 3000 pallplatser och 500 plockplatser.

– Vi har skapat en mer flexibel och yteffektiv lagring genom att kombinera traditionella pallställ med rullställ och genomloppshyllor. Det ger en god överblick över alla tillgängliga artiklar och möjliggör snabbare orderplock med bättre ergonomi, säger Andreas Bergstrand, säljansvarig hos BITO Lagersystem.

Annons