Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 21 2019
Senaste Nytt...

WiseTech Global group köper CargoIT

Foto: CargoIT
Foto: CargoIT
Publicerad av
Peter Höök - 01 nov 2018

Wisetechär ett globalt logistikbolag inom mjukvaruutveckling som nu förvärvarCargo IT. 

– Detta är en unik möjlighet för CargoIT och våra kunder, som vi kommer att fortsätta att arbeta med.WiseTech har stor global kompetens och omfattande utvecklingsmöjligheter som vi kan utnyttja för att skapa ännu mer effektiva logistiklösningar för CargoIT säger Christina och Björn Wiklund, grundare av CargoIT.
CargoIT, med huvudkontor i Stockholm, erbjuder lösningar för tullhantering tillsammans med sina speditörer, lager och transportlösningar till över 150 kunder, bland annat DHL, Kerry Logistics, SAS Cargo, Clas Ohlson, Mondelez International, Mitsubishi Motors, Hyundai och många andra logistikleverantörer och organisationer.

WiseTech Global grundare och koncernchef, Richard White, kommenterar: "Sverige är en högutvecklad marknad och den största i Skandinavien, vilket innebär att CargoIT i WiseTech Global koncernen ger oss ett starkt fotfäste i en mycket aktiv handelsregion. CargoITs betydande svenska tullhanteringserfarenhet ökar vår leverans av integrerade logistiklösningar över hela världen tillsammans med de betydande produktivitetsfördelar som vi kan leverera till den lokala marknaden genom vår integrerade CargoWise One-globala plattform.

CargoIT grundare, Björn Wiklund, kommenterar: "I över 30 år har vi levererat mycket innovativa och effektiva produkter till våra kunder och idag är vi en ledande leverantör av tullhanteringslösningar i Sverige. Att knyta samman våra krafter med en global ledare som WiseTech hjälper oss att utveckla ännu mer flexibla och högre produktivitetsövergripande lösningar".

– Detta är ett utmärkt tillfälle för CargoIT och våra kunder, som vi kommer att fortsätta att arbeta nära. WiseTech ger betydande global expertis och omfattande utvecklingsmöjligheter som vi kan utnyttja för att skapa ännu mer effektiva logistiklösningar för CargoIT och i en bredare region, säger CargoITs grundare och Senior Product Manager, Christina Wiklund.

Annons

Annons