Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 21 2019
Senaste Nytt...

Åboföretag bygger kryssningsfartyg för 9500 passagerare

Fartygen anpassas för den asiatiska marknaden och beräknas kunna ta ombord upp till 9 500 passagerare. Foto: Elomatic/Deltamarin
Fartygen anpassas för den asiatiska marknaden och beräknas kunna ta ombord upp till 9 500 passagerare. Foto: Elomatic/Deltamarin
Publicerad av
Markku Björkman - 31 okt 2018

Två Åboföretag har redan påbörjat planeringen av ett fartyg, som blir ett av världens största i sitt slag.  Kryssningsfartyget byggs i klassen Global till tysk- hongkongska företaget MV Werften. Beställningen är värd cirka 17 miljoner euro för Elomatic och 16,5 miljoner för Deltamarin.

Fartyget kommer att byggas i Wismar och Rostock i Tyskland. De finländska företagen har också kommit överens om att assistera båtbygget på plats vid varven.

Fartyget är det andra som byggs i den här storleksklassen. Elomatic och Deltamarin var också med vid planeringsarbetet av det första fartyget, som, när det blir färdigt, kommer det att vara det största kryssningsfartyg som någonsin har byggts i Tyskland.

Kryssningsfartyg i storleksklassen Global hör till världens största passagerarfartyg.

Fartyget som ligger på skissbordet nu kommer att bli cirka 342 meter långt, 46 meter brett och ha bruttotonnage om cirka 204 000 ton.

Annons

Annons