Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 21 2019
Senaste Nytt...

Skoogs förvärvar Lundströms Gas & Svets i Kalix

Foto: Skoogs
Foto: Skoogs
Publicerad av
Peter Höök - 31 okt 2018

Skoogs Bränsle expanderar och förvärvar Lundströms Gas & Svets i Kalix och deras systerbolag Oljesäljarna i Norr i Luleå.

– Lundströms Gas & Svets är ett anrikt och välskött företag med goda kundrelationer och passar väl in i vår strategi att bli marknadsledande i norra Sverige, säger Roland Skoog, vd för Skoogs Bränsle. 

Redan 1924 startades Lundströms som drivits inom familjen i tre generationer ända sedan dess. 2015 förvärvades även Oljesäljarna i Norr.

- När det nu är dags för oss att gå vidare känns det mycket tryggt och bra att överlämna verksamheten till Skoogs Bränsle, säger Leif Lundström, vd på Lundströms Gas & Svets. Liksom vi har de stark lokal förankring och en vilja att verka för regionens bästa.

De båda parterna har hittills konkurrerat på vissa områden, men också kompletterat varandra och haft ett visst samarbete.

– Vi blir nu klart starkare som leverantör i både Luleå och Kalix med omnejd. Affären innebär också att vi totalt sett kan utveckla både vår kundstock och vårt totala erbjudande med ännu flexiblare leveranser av driv- och smörjmedel i hela Norrbotten, säger Roland.

Lundströms Gas & Svets/Oljesäljarna i Norr har fyra tankstationer, bulkförsäljning samt två butiker med kem-produkter, bilvård och smörjmedel. Från och med den 1 februari nästa år drivs verksamheterna vidare av Skoogs Bränsle. 

Skoogs Bränsle är ett familjeägt energiföretag som arbetar med distribution och försäljning av bränsleprodukter i norra Sverige. Företaget är ett lokalt alternativ till multinationella oljebolagsjättar och stationsnätet består av över 100 tankstationer, från Ångermanälven i söder till Kiruna i norr. Skoogs Bränsle har även försäljningskontor och butiker runtom i Norrbotten. Bolaget, som ingår i Skoogs Handels-koncernen, omsatte 2017 342 miljoner kronor och har ett 20-tal anställda.

Annons

Annons