Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Stena i joint venture med GSB Tankers

Foto: Stena
Foto: Stena
Publicerad av
Peter Höök - 12 okt 2018

Golden-Agri Stena, sedan 2012 ett joint venture mellan Stena Bulk och Golden Agri-Resources, har startat ett nytt joint venture, GSB Tankers, tillsammans med Bay Crest Management. GSB Tankers ska handha operation och kommersiell drift av kemikalietankfartyg och startar sin verksamhet 1 januari 2019 utifrån Golden-Agri Stenas lokaler. Förutom huvudkontoret i Singapore kommer GSB Tankers att ha kontor i både Dubai och Japan. Initialt kommer arton kemikalietankfartyg att opereras men målet är trettio fartyg inom de närmaste två åren.

– Vi är mycket glada att tillkännage partnerskapet med det framgångsrika och väl positionerade japanska företaget Bay Crest Management. Att forma strategiska partnerskap på det här sättet är för oss ett beprövat koncept där vi samordnar kompletterande tillgångar, know-how och erfarenhet. Det gör det också möjligt för oss att ta ett djupare steg in i en marknad som vi tror starkt på för framtiden. Jag är säker på att det kommer uppstå spin-off-effekter för alla parter med nya affärsmöjligheter, samt bredare exponering och närvaro inom olika affärsområden, säger Erik Hånell, vd och koncernchef Stena Bulk.

Efter sex mycket framgångsrika år med operation och drift av mellanstora kemikalietankfartyg strävar Golden-Agri Stena efter att utöka sitt engagemang i handeln med kemikaliefrakter genom operation och drift av fartyg med tankar av rostfritt stål. Bay Crests erfarenhet och nätverk matchar på ett utmärkt sätt vår strävan och gör det möjligt att tillsammans uppnå den målsättningen, säger Björn Stignor, vd för Golden-Agri Stena.

– Sedan tidigare opererar Bay Crest Management framgångsrikt fartyg med tankar av rostfritt stål i regionen och företaget är angeläget att öka sitt internationella avtryck ytterligare. Golden-Agri Stenas starka varumärke och deras omfattande erfarenhet av handel med vegetabiliska oljor och rena petroleumprodukter gör dem till en idealisk och jämbördig partner för att vi ska kunna uppnå vår ambition, tillägger Shinsuke Togawa, styrelseordförande i Bay Crest Management.

Annons

Annons

Annons