Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Mio förvärvar 38 000 kvadratmeter stor fastighet i Tibro

Foto: MIO
Foto: MIO
Publicerad av
Peter Höök - 11 okt 2018

 

Mio fortsätter att rusta sig för morgondagens handel och investerar nu i ännu en fastighet. Nu förvärvar Mio ytterligare en fastighet i Tibro där kedjan har sitt servicekontor och centrallager.  Det senaste förvärvet är en 38 000 kvadratmeter stor grannfastighet i Tibro.

– Det ställs allt högre krav på logistiken och vi måste skapa rätt förutsättningar för snabbare och precisare leveranser. Kundernas krav på tillgänglighet ökar successivt. Kombinationen av 73 varuhus, över 30 miljoner besökare på mio.se, snart 1 miljon vänner i Mio Medlem och nu ytterligare 38 000 kvadratmeter logistikyta stärker vår tillgänglighet. Investeringen skapar också rätt förutsättningar för att genomföra vår satsning på Mio Marketplace, säger Björn Lindblad, vd Mio.

Investeringarna sker till 100 procent med egenfinansiering och Mio-koncernen är således helt skuldfri även efter investeringen. Investeringen är en viktig del i företagets vision som är att göra Mio till Sveriges destination för möbler och inredning.

– Utgångsläget i det kommande projektet var en fastighet på 41 000 kvadratmeter och markyta på totalt 400 000 kvm. Nu har vi två fastigheter på totalt 79 000 kvadratmeter och markyta på 450 000 kvadratmeter vilket skapar helt andra förutsättningar. Uppdraget nu är att optimera delarna för att maximera helheten, avslutar Björn.

Annons

Annons

Annons