Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Bygger 40 000 kvadratmeter e-handelslager i Nybro

Arkivbild
Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 11 okt 2018

Kalmars stora E-handelsjätte, Royal Design, gör nu en jättesatsning i Nybro. Företaget har expanderat väldigt snabbt vilket gör att lagerlokaler behöver utökas. Det rapporterar Kalmar.se.

– Tanken med detta är att vi ska satsa järnet för att kunna få en stor tillväxt, det är verkligen en jättesatsning. Vi kommer göra bygget i två etapper, först 20 000 kvadratmeter och sen ytterligare 20 000 som ett sammanhängande lager, säger Royal Designs medgrundare vice vd Andreas Ekberg till Kalmar.se.

Man har nu beslutat att bygga ett lager som kommer bli företagets största någonsin. Det kommer att bi hela 265 meter långt och 73 meter brett och ska placeras vid industriområdet längs med riksväg 25.

– Vi tror stenhårt på detta, vi har haft jättefina siffror. Området som vi säljer i står endast bara för 10 procent av försäljning genom E-handel. Men man räknar med att till år 20 25 kommer det ligga på 30-40 procent. Det kommer bli en explosionsartad ökning av e-handel i detta segmentet, menar Ekberg.

Så fort bygglovet för nybyggnationen är klar så ska man sätta igång. Planen för de nya lagret som ska stå klart 1 oktober 2019 ska också ersätta det befintliga lager som nu finns i Orrefors. De anställda från lagret i Orrefors kommer att bli erbjudna tjänst på det nya lagret i Nybro.

Annons

Annons

Annons