Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

SDK shipping hanterar Byggmax logistik

Foto: SDK shipping
Foto: SDK shipping
Publicerad av
Peter Höök - 10 okt 2018

SDK shipping finns runt om i Nordeuropa och tillhandahåller service inom shipping, logsitik, chartering och kryssningsindustrin. I Gävle hamn så är SDK shippings största och enda kund Byggmax. Alla varor som går ut till butikerna från Stockholm och norrut, lagras i Gävle hamn. Lagret för butikerna söder om Stockholm hittar man i Lysekil.

SDK shipping har haft lager i Gävle hamn sedan 2005 och nästan ända från start har Peter Sjöstrand, förman, varit på plats. Han ansvarar för 4 truckförare och 6 magasin med en magasineringsyta på cirka 12 000 kvadratmeter.

Cirka 8 lastbilar om dagen och ett fartyg i veckan kommer med varor i bulk till Byggmax. En full lastbil rymmer cirka 40 pall och ett fullt fartyg cirka 1300 pall. Mycket kommer sjövägen från Polen i så kallade sidoportsbåtar. I fartyget finns det som två rum med en truck i varje. Truckarna lyfter in godset i hissar som kör upp till däck. Via en ramp tar lastmaskiner emot godset och levererar det till magasinet. Terminaloperatören Yilport ansvarar för fartygslossningen och SDK shipping tar sedan över och ansvarar för lagerhållningen.

– Vi är väldigt nöjda med vår placering i Gävle hamn. Logistiken flyter mycket bra, med nära till både de fartyg som kommer med last till oss och väg för lastbilarna att köra ända fram, avslutar Peter Sjöstrand, förman på SDK shipping i Gävle hamn.

 

Annons

Annons

Annons