Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Integrerar robotar med manuellt plock

Foto: Intersport
Foto: Intersport
Publicerad av
Peter Höök - 09 okt 2018

På Intersports lager i Nässjö, går robotplock hand i hand med truckarna och vagnarna från Helge Nyberg. E-handelsplocket börjar i roboten och läggs sedan på hyllvagnar som transporteras runt med truck, för att plockas färdigt med de artiklar som inte passar att ha i det automatiska plocksystemet.

Under förra året flyttades Intersports lager till egna lokaler i Nässjö, och gick därmed ifrån en 3PL-lösning. Stellan Jonsheim är service- och utvecklingsansvarig och förklarar beslutet så här:

– Vi ville känna att vi har utvecklingen och förvaltningen i egna händer. Det här är en långsiktig investering, som vi tror kommer att vara bäst för oss i det långa loppet.

Projektet med att utveckla plocksystemet är i full gång och Intersport jobbar med att integrera sin robotplock tillsammans med det manuella plocket.Kombinationen truck- och vagnlösning tillsammans med robotplocken är lyckosam och resultatet blir ett snabbare plock.

– Med rätt produkter på rätt ställen på lagret, går det fortare att plocka. Alla varor passar inte in i roboten, så en kombination är bästa sättet att hitta ett flöde som blir så effektivt som möjligt.
Truckarna är försedda med en dator där föraren har en tydlig överblick över plockordrarna, säger Stellan Jonsheim.

Annons

Annons

Annons