Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Bergkvarabuss tar busstrafiken i Trelleborg

Foto: Bergkvarabuss
Foto: Bergkvarabuss
Publicerad av
Peter Höök - 09 okt 2018

Nu har kollektivtrafiknämndens presidie beslutat om tilldelningsbeslut att Bergkvarabuss ska ansvara för busstrafiken i Trelleborg med trafikstart i december 2019. Uppdraget omfattar stadsbusstrafiken med eldrift samt bussar för regiontrafik.

– Det här är ett led i det rödgröna styrets arbete för att göra kollektivtrafiken mer attraktiv med effektiva och miljövänliga lösningar. Eldrivna bussar är bra för miljön och minskar dessutom bullernivåerna i stadsmiljön. Det här blir ett rejält lyft för stadstrafiken i Trelleborg, säger Stefan Svalö (S), regionråd och ordförande för kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

– Vi gratulerar Bergkvarabuss till det nya avtalet som träder i kraft i december 2019. Samtidigt vill vi tacka Transdev för väl utfört uppdrag i pågående avtal. Vi har fått flera bra anbud och vi ser fram emot en fortsatt god resandeutveckling i det kommande avtalet som även innehåller nyheter som elektrifierad stadstrafik och nya bussar i regiontrafiken, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken

Annons

Annons

Annons