Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

VDL utökar med nya Citea-varianter med starkare batteripaket

VDL Citea SLF-120 Electric. Foto: VDL Bus & Coach
VDL Citea SLF-120 Electric. Foto: VDL Bus & Coach
Publicerad av
Markku Björkman - 09 okt 2018

VDL Bus & Coach har utökat sitt Citea Electric produktsortiment med två nya lågdörr-varianter, med en längd av 12 respektive 12,9 meter.

Citea SLE Electric drar nytta av den nya generationens batteripaket och kan förses med olika laddningssystem. Den första VDL Citea SLE Electric kommer att starta transporterna 2019.

Utbyggnaden av VDL Citea Electric-sortimentet med tillägg av Low Entry-varianterna är ett logistiskt steg framåt för att öka hållbarheten inom kollektivtrafiken.

VDL Bus & Coach ser de nya lågvarianterna, som idealiska för stads- och lokaltransporter. Dessutom erbjuder de en mängd olika dörrkonfigurationsalternativ och en flexibel inredning.

Båda SLE Electric-versionerna kompletterar Citea LLE-99 Electric-varianten, som för närvarande används huvudsakligen på regionala linjer i Nederländerna och Luxemburg.

Citea SLE Electric-bussen är utrustad som standard med det nya batteriet med 216 kWh-kapacitet och kan som ett alternativ utrustas med det nya batteriet på 288 kWh. Därmed erbjuder batteriet ett intervall mellan 100 och 200 kilometer.

VDL Bus & Coach tror att det är möjligt att uppnå ett arbetsdistans på upp till 500 kilometer per dag på grund av batterierna höga kvalitet och smarta laddningslösningar.

Båda nya elbussarna levereras som standard med en CCS-kontakt. Som ett alternativ kan Citea SLE Electric utrustas med takmonterad eller inverterad strömavtagare, med en kapacitet på upp till 450 kW.

Källa: Bus World
 

Annons

Annons

Annons