Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt...

Varbergs bussterminal flyttas

Foto: Hallandstrafiken
Foto: Hallandstrafiken
Publicerad av
Peter Höök - 28 sep 2018

Varbergs bussterminal flyttar tvärs över gatan, Västra Vallgatan, till den tillfälliga platsen vid gamla Preem-macken. Där kommer bussterminalen att ligga ända tills dess att Varbergstunneln är helt klar. Flytten av bussterminalen innebär i sig inga förändringar i tidtabellen för resenärerna. Både stads- och regionbussarna kommer att utgå från den nya bussterminalen. 

Från början var ett tidigare datum satt för flytten, men nu är det bestämt att det blir den 9 december.

– Till följd av ändrade förutsättningar i projektet Varbergstunneln, blir det nu extra tid för att göra helt klart i området där den tillfälliga bussterminalen ska ligga. Så flytten flyttas fram till den 9 december i stället, dvs vid vårt ordinarie tidtabellsskifte. När vi flyttar in med våra bussar är arbetena med bussterminalen helt klara, säger Yamine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Skälet till att Bussterminalen flyttar tvärsöver gatan är alltså bygget av Varbergstunneln. Det projektet beräknas vara klart nån gång 2024-2025. Den tillfälliga bussterminalen kommer att ligga kvar på samma ställe från den 9 december tills dess att Varbergstunneln är klar.

Annons

Annons

Annons