Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt...

Bart Steijaert tar över vd-posten i Helsingborgs Hamn

Foto: Helsingborgs Hamn
Foto: Helsingborgs Hamn
Publicerad av
Peter Höök - 17 sep 2018

Som ung ville han bli sjökapten, han har arbetat med hamn och logistik hela yrkeslivet och han har bott 20 år utomlands. Den första september startade holländaren Bart Steijaert i Helsingborgs Hamn för att ta över vd-posten efter Niels Vallø.

Bart kommer närmast från Axess Logistics där han varit vd i Sverige och Danmark sedan 2011. Dessförinnan var han chef för det operativa arbetet på Copenhagen Malmö Port. Han är utbildad inom maritim logistik och juridik vid universitet i Holland och Belgien. Att arbeta vid och med havet föll sig naturligt för Bart som växte upp i Zeeland, Holland.

– Sjöfarten har alltid gett mig möjlighet att träffa människor från hela världen och har gett mig förståelse för att det finns olika sätt att göra saker. Jag har lärt mig att det inte finns ett sätt att göra saker rätt på utan ibland olika och flera.

Efter universitetsutbildning i Vlissingen balanserade Bart en Mastersutbildning i Gent med sitt första jobb som kommersiell assistent på Zeeland Seaports 1996-1998 vilket banade väg för nästa inom frukthantering i Antwerpens hamn. Därpå såg Bart en annons från Toyota Motor Europe, som gjorde en storsatsning, sökte jobbet och fick det. Nästa anhalt blev Bryssel där han arbetade i tre år med att lägga grunden för Toyotas omläggning av billogistik i Europa och sedermera Malmö.

– Toyotas starka kultur av kvalitet och struktur kom att prägla mig och jag har en hel del Kaizen i kroppen efter många år med Toyota. När Malmö valdes som hamn för den nordiska satsningen fick jag ansvaret att bygga upp den. Jag fick verkligen skruva ihop mitt eget kontor och måla linjer på asfalten på bilterminalen i Malmö hamn. Genom att ha ”händerna i jorden” och vara nere i verksamheten kunde vi tillsammans skapa en väldigt fin verksamhet i Malmö för Toyotas hela import till Norden och Ryssland, berättar Bart.

Annons

Annons

Annons