Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt...

Rekord för viltolyckor på väg

Foto: Mekster
Foto: Mekster
Publicerad av
Peter Höök - 13 sep 2018

2017 inträffade fler viltolyckor än någonsin tidigare, och om man tittar på Nationella Viltolycksrådets statistik så ser den negativa trenden dessvärre ut att fortsätta även detta år. Hittills har närmare 38 000 olyckor registrerats och då har inte de värsta månaderna för viltolyckor passerat än. Även om djur i det vilda är oberäkneliga och svåra att förutse så finns det några åtgärder och riktlinjer du kan följa för att minimera riskerna för att köra på vilt.

Många viltolyckor inträffar under försommaren, men allra flest olyckor brukar inträffa under hösten och vintern, mellan oktober – december. Olyckorna på hösten sker inte minst på grund av brunsttider, men mörkret är också en högst bidragande orsak till att fler fordon kör på vilt. 

– Bra sikt är extremt viktigt för att undvika kollision med vilda djur men mörkret gör det betydligt svårare att upptäcka saker längs vägen innan det är för sent. Med bra bilbelysning kan man däremot förlänga sin reaktionstid och därmed i större utsträckning undvika viltolyckor, säger Marcus Fredriksson, vd på Mekster.

Annons

Annons

Annons