Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt...

Bygger nätverk med 50 tankningsstationer

Foto: Gasum
Foto: Gasum
Publicerad av
Peter Höök - 12 sep 2018

Gasum investerar i byggandet av omkring 50 tankningsstationer för flytande gas för tunga fordon i Finland, Sverige och Norge fram till början av 2020-talet. Investeringen kommer att mångdubbla storleken på det nordiska nätverket av tankningsstationer för flytande gas för tunga fordon, vilket möjliggör stora utsläppsminskningar.

– Vi är på väg mot ett koldioxidneutralt samhälle och det är dags att öka takten. Gas har en oomtvistat viktig roll i denna övergång,” sammanfattar Gasums vd Johanna Lamminen. De senaste åren har vi gjort målmedvetna satsningar på att bygga upp infrastrukturen för flytande gas och biogas i Norden i syfte att öka tillgången på gas. I början av 2018 gav Naturvårdsverket Gasum ett investeringsbidrag för att expandera vårt nätverk av tankningsstationer som en del av programmet Klimatklivet. Det här är avgörande bevis för den enorma potentialen för gasmarknaden och gör det möjligt att etablera gas som ett bränsle med låga utsläpp för tunga vägtransporter.

Efterfrågan på renare transportlösningar ökar snabbt, då man vill få fram lösningar för att bekämpa klimatförändringarna. Idag står distributionstrafiken och tung trafik för över en fjärdedel av utsläppen från vägtransporterna i EU. Tillsammans med nya gasdrivna fordonsmodeller skapar det expanderande nätverket av tankningsstationer goda förutsättningar för tillväxt på marknaden för fordonsgas och utsläppsminskningar.

Annons

Annons

Annons