Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt...

TUI lägger ned i Malmö, Helsingfors och Oslo

Foto: TUI
Foto: TUI
Publicerad av
Peter Höök - 11 sep 2018

Resenärer efterfrågar allt högre flexibilitet och fler valmöjligheter. Därför planerar TUI att förändra tre flyglinjer, så att de framöver trafikeras av två externa partners, Norwegian och Jettime. De flygplatser som påverkas av förändringarna är Malmö, Helsingfors och Oslo. TUI för just nu en dialog med de berörda fackförbunden.

– För att möta kundernas efterfrågan och för säkerställa en flexibel och kostnadseffektiv lösning kommer TUI att anlita externa flygbolag för TUI:s kortare flygdistanser, som går från Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Dessa förändringar kommer inte att påverka våra resenärers bokningar, säger Alexander Huber, Managing Director TUI Nordic.

Om förslaget godtas, kommer kortdistanslinjer från Köpenhamn och Helsingfors att hanteras av Jettime medan Norwegian Airlines hanterar flygningar från Oslo. Som en konsekvens av de föreslagna förändringarna kommer TUI att avveckla sina baser i Malmö, Oslo och Helsingfors.

TUIs långdistanslinjer fortsätter flyga från samtliga av de nordiska flygplatser man flyger ifrån idag. TUI har över 150 flygplan i Europa och är ett av världens mest koldioxideffektiva flygbolag. I Norden erbjuder TUI, redan i dag, en kombination av hälften egen och hälften extern flygkapacitet.

– Vi tror att det är fortsatt viktigt behålla vårt eget flygbolag, men det behöver bli mer flexibelt och kostnadseffektivt för att möta kraven från våra kunder och från de olika resebolagen. Därför föreslår vi i dag en förändring i organisationen av det nordiska flygbolaget”, säger John Murphy, Managing Director för TUI Northern Region Airlines.

De medarbetare som eventuellt kan påverkas av avvecklingen av baserna i Malmö, Oslo och Helsingfors kommer att erbjudas fullt stöd under denna process. Effekterna av förändringen är under diskussion, men ungefär 150 medarbetare kan komma att påverkas. TUI för en aktiv dialog med fackförbunden, förhandlingarna inleddes i dag. 

Annons

Annons

Annons