Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt...

Containervolymerna i Göteborgs hamn ökar med 19 procent

Foto: Göteborgs Hamn
Foto: Göteborgs Hamn
Publicerad av
Peter Höök - 27 aug 2018

378 000 tjugofotscontainrar hanterades för export under årets första sex månader i Göteborgs hamn. Det är en ökning med 19 procent från motsvarande period förra året då siffran låg på 318 000 containrar. Bilindustrins andel ökar stadigt sedan 2013. 152 000 bilar nådde hamn under perioden och är även den bästa siffran på tio år. Majoriteten av volymerna står Volvo Cars för.

Enligt Göteborgs hamn pekar det på en fortsatt positivt konjunktur.

– Det går bra för svensk industri nu, det ser vi i hamnen. På fordonssidan ökar det hela tiden och energiprodukter ligger högt. Containerterminalen har ju gått igenom ett stålbad men även där börjar det se ljusare ut igen – kunderna och volymerna verkar nu återkomma. Containerterminalen har också slagit flera produktivitetsrekord under det senaste halvåret och kurvan pekar nu åt rätt håll, även om segmentet har en bra bit kvar tills det är där det borde vara, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn i ett pressmeddelande.

– Containerterminalen har också slagit flera produktivitetsrekord under det senaste halvåret och kurvan pekar nu åt rätt håll, även om segmentet har en bra bit kvar tills det är där det borde vara, säger Magnus Kårestedt.

Annons

Annons

Annons