Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Rotterdams hamn minskade trafikstockningar vid terminalerna​​​​​​​

Trafikstockningarna i Rotterdams hamn har blivit färre sedan man införde tidsbestämd shuttle- service med hamnens pråmar. Foto: Port of Rotterdam
Trafikstockningarna i Rotterdams hamn har blivit färre sedan man införde tidsbestämd shuttle- service med hamnens pråmar. Foto: Port of Rotterdam
Publicerad av
Markku Björkman - 09 aug 2018

Rotterdams inlandsterminal BCTN har minskat trafikstockningar från Rotterdams hamn efter att ha startat tidsbestämda passager för shuttle- service med hamnens pråmar för en månad sedan. 

Flera av BCTN:s mer än 600 transportkunder från tre terminaler i Belgien och fem i Nederländerna har börjat använda den nyetablerade pråmtjänsten, som går till och från Rotterdams djuphavs-terminaler.

BCTN har lagt märke vid hanteringen att över 1000 lastbilar passerar varje dag igenom företagets terminaler. Nu är det mycket lättare klara av denna mängd fordon eftersom de inte längre måste vänta i hamnarna för att tillhandahålla seglingstider för pråmar - en process som kan ta mellan tre dagar och en vecka på grund av trängseln.

Dessutom förändras Rotterdams hamn även genom automatiseringen. Som ett resultat är dess inre terminaler är hamnen mycket bättre förbunden med djuphavshamnen i Antwerpen och Rotterdam.

Det är främst större fartyg, som orsakar trafikstockningar i hamnarna, eftersom rederierna efterfrågar och beställer allt större fartyg för att kunna minska kostnaderna för användning av fler fartyg för samma kapacitet.

 

Annons

Annons

Annons