Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, mar, 21 2019
Senaste Nytt...

Ny app för skräddarsydda resor

Samlar kollektivtrafik, bilpool, hyrbil, taxi och cykel i en app

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 10 jul 2018

I september får stockholmare möjlighet att abonnera på mobilitet. Det rör sig om en ny digital tjänst för mobilitet som samlar kollektivtrafik, bilpool, hyrbil, taxi och cykel – i en app. Tanken är att erbjuda möjligheten att skräddarsy vardagsresandet, där människor ges möjlighet att kombinera olika trafikslag och lösningar till ett personligt abonnemang utifrån önskemål och behov.

– Vår ambition är att ha världens modernaste kollektivtrafik, i världens modernaste huvudstadsregion. Vi är redan i absolut världstopp med vårt arbete med mobilitet och med denna nya satsning tar vi ytterligare steg mot framtiden. Smartare, effektivare och mer skräddarsydda resor möjliggörs genom att vi nu ser till att nyttja den nya tekniken för att föra samman olika delar av trafiken, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd Stockholms läns landsting.

– Nu får vi chansen att visa vilken nytta en samlad mobilitetstjänst kan göra, för kunderna, för staden och miljön och för våra samarbetspartners som kan nå nya kunder. Det ska bli spännande att ta tjänsten vidare i nära samarbete med kunderna, säger Johan von Porat, Manager UbiGo Stockholm Operations.

– Det är glädjande att vi tillsammans med flera andra aktörer erbjuder en tjänst till stockholmarna som gör det enklare och smidigare att välja och kombinera olika färdmedlet vid varje enskild resa och tidpunkt. Jag är övertygad om att detta kan göra att fler hittar nya sätt att resa och att det gör Stockholm till en ännu mer hållbar stad som ligger i framkant inom IT-lösningar, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Annons

Annons